divendres, 27 de maig del 2011

Aprendre llengües: [664] Neix el portal Babel a la UdG

Aprendre llengües: [664] Neix el portal Babel a la UdG: "El Servei de Llengües Modernes de la Universitat de Girona ha obert un portal lingüístic anomenat Babel amb una excel·lent visió del que ha..."

dimarts, 3 de maig del 2011

GOODNBERG.CAT



El web Goodnberg.cat és un projecte català d'escriptura col·laborativa que va néixer a principis d'any. És tan fàcil com donar-se d'alta i començar a participar: creant un títol nou o bé afegint-se a alguns dels iniciats pels altres usuaris. Capítol a capítol, cada usuari fa la seva proposta de continuació i és l'opció més votada la que finalment queda. Ara mateix hi ha una vintena de llibres en actiu, que es van escrivint amb la col·laboració de tots. A mesura que els llibres es van acabant es pengen a la mateixa web i queden a disposició de tothom. El 24 d'abril se'l podia descarregar tothom, tot i que normalment només se'ls poden descarregar els usuaris registrats. El web està disponible en quatre idiomes: castellà, català, anglès i italià.

dissabte, 23 d’abril del 2011

Amb M de microrelat

Avui és Sant Jordi. Llibres i més llibres per triar una o diverses lectures que satisfacin els lectors empedreïts. Mentrestant, ja hi ha guanyadora del concurs d'enguany. Començo a creure que s'està imposant una moda, però tant és mentre es llegeixi i s'escrigui.
Els microrelats han irromput en el panorama més mediàtic català d'uns anys ençà. Montcada Ràdio n'ha estat pionera mitjançant el programa El basar de la cultura,  Premi de Comunicació Local que concedeix la Diputació de Barcelona per la seva funció de foment de la lectura a través de la relació que manté amb la biblioteca de la ciutat i per haver aconseguit transcendir els límits de la població a partir de l'excel·lent concurs de microrelats.

Avui és Sant Jordi i més enllà de promoure la lectura com un aspecte vital, també hem de promoure l'escriptura ja sigui mitjançant concursos de poesia, de cartes d'amor o d'un gènere petit, però no per això més fàcil, com és la construcció d'un microrelat.

diumenge, 17 d’abril del 2011

El sistema educatiu és anacrònic?


Ja fa uns anys que em vaig llicenciar i des de llavors que m’atreveixo a dir que sóc de les pitjors llicenciades que hi ha, i no és que jo sigui mala estudiant, sempre he sospitat que és fruit d’un sistema educatiu que no funciona i jo en sóc un clar exemple.
Fa uns dies em van passar un enllaç del programa Redes del Punset a TVE, on feia una entrevista al Ken Robinson, a la qual m’hi vaig quedar enganxada des de la primera frase del Ken Robinson: “La meva experiència és que la major part dels nostres sistemes educatius estan desfasats. Són anacrònics.” Vista l’entrevista vaig pensar: “ell sí que m’entén”.

http://www.rtve.es/television/20110304/redes-sistema-educativo-anacronico/413516.shtml?date=1300050435828

dijous, 7 d’abril del 2011

El programa POCTEFA Cultur Pro

La columna del país i del projecte; a un costat la UPVD, a l'altre la UdG

L'intercanvi lingüístic sempre ha estat un bon mitjà d'aprenentatge, ja que el contacte amb la llengua és de referent immediat i canviant, imprevisible per tant. Això obliga els aprenents a forçar l'agilitat mental per bastir-se de recursos de resposta que gràcies a estar dotats d'un context quedaran molt més fàcilment i efectivament impresos com a part del sistema de la nova llengua d'aprenentatge.
Amb aquest criteri,  la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida, i la Xarxa Vives d'Universitats, van promoure dins dels programa POCTEFA Cultur Pro el projecte de Parelles lingüístiques per a l'intercanvi de català/francès. El funcionament és simple: cal formar part d'un dels cursos que ofereixen, sol·licitar l'accés, estar disposat a fer 10 sesions setmanals per mitjà de videoconferència d'una hora (mitja hora en una llengua i mitja en l'altra) i disposar dels mitjans tècnics per accedir-hi (poc més que tenir una connexió a la xarxa mínimament digna, el firefox2 i una webcam en condicions).


Els avantatges principals respecte a altres projectes similars són el suport continu d'un coordinador, el nivell adaptat de tots dos participants, i possibilitat de fixar els aspectes de funcionament de la parella en la primera trobada, com ara els criteris de correcció. A més, tot i que a primer cop d'ull fa una mandra inevitable, el fet que es demani també una memòria final en que calgui fer-hi constar, entre altres dades, un resum de l’intercanvi lingüístic global o la compilació de diversos petits resums de cada sessió ( la distribució temporal dedicada a cada llengua i dels temes), pot ajudar els mateixos aprenents a reprendre allò après amb un cop d'ull ràpid a cada fitxa-resum. 

Els principals inconvenients és que cal estar inscrit als cursos, que l'accés sembla destinat a nivells no inicials i que el projecte acaba l'any vinent.  Com a crítica, i no menor, sembla increïble que un projecte lingüístic com aquest tingui tan poca cura per la qualitat lingüística de la presentació.Tot i això, crec que val la pena de fer-hi un cop d'ull.
 

dimarts, 5 d’abril del 2011

40 anys de l'EOI Barcelona-Drassanes ("Obert per quarentena")

En motiu del 40è aniversari de l'Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona-Drassanes, del 5 al 8 d'abril al vestíbul del mateix centre, hi haurà una mostra de frases fetes, de pensaments, de poemes, de retalls de cançons o notícies i de citacions de personatges il·lustres sobre el pas del temps i la història dels darrers 40anys, en les llengües que s’estudien a l’Escola: català, castellà, èuscar, anglès, francès, alemany, italià, portuguès, grec, xinès, japonès, coreà, àrab... Així mateix, a la Biblioteca, s'hi podrà trobar una exposició de llibres i altres materials relacionats amb l’ensenyament de llengües, representació de“La història de l’ensenyament de llengües". http://www.eoibd.cat/

divendres, 1 d’abril del 2011

Aprendre llengües: [640] Maquillatge (1)

Aprendre llengües: [640] Maquillatge (1): "El conseller Mas-Colell ha rebutjat aquestes darreres hores el requeriment del Ministeri d'Hisenda espanyol d'ajustar el dèficit i ha declar..."

Llegim en català d'una manera fàcil


Lectura fàcil és un projecte a favor de la democràcia lectora. Els principis fundacionals són tres: 1. Tothom ha de tenir accés a la informació, a la literatura i a la cultura; 2. La lectura és una necessitat social i un dret recollit en diversos textos legals nacionals i internacionals; 3. Llegir és un plaer que permet compartir idees, pensaments i experiències.


Els materials amb què compta el projecte són diversos (llibres, fotocòpies, pàgines web, etc.), i contenten un llenguatge senzill però digne, amb un línia argumental i cronològica que facilita la comprensió lectora. El disseny és clar i les imatges complementen el text.


Un dels grups impulsors de l'associació que dóna vida al projecte és el Grup de Treball de Lectura Fàcil del Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, vinculat a la Easy to read Network, d'àmbit europeu.




dimecres, 30 de març del 2011

La UOC i SpeakApps


La Lucrècia ens va comentar fa un parell de setmanes que la UOC posaria en pràctica el projecte europeu SpeakApps, un paquet d'eines 2.0 per aprendre llengües. N'he buscat més informació i us puc dir que de moment el projecte ja ha entrat a les aules de català, anglès, francès, xinès, japonès i a les d'alemany, i que de cara al curs vinent, la UOC vol ampliar l'oferta a l'holandès, l'irlandès, el suec i el polonès. El projecte tindrà una durada de dos anys i costarà mig milió d'euros. La UE vol que amb aquest projecte pilot es desenvolupi un portal de referència europeu que permeti practicar l'expressió oral a l'hora d'aprendre una llengua estrangera.


La paraula del dia

Cada dia, El món a RAC1 dedica una estona per comentar La paraula del dia, l'espai on en Ramon Solsona explica i comenta una paraula o una expressió d'ús comú, generalment relacionada amb algun fet d'actualitat.
Solsona - filòleg, escriptor i col·laborador en diveros mitjans de comunicació - ens acompanya en un recorregut guiat a través de les paraules: quin és el seu origen etimològic, com han evolucionat, quins usos en fem i si han canviat amb els anys, o quines paraules han originat.
Trobo que les explicacions que fa són molt didàctiques i amenes, tant per la manera com explica la història de les paraules com pel tipus de llenguatge que fa servir. I penso que poden servir com a font o exemple interessant per treballar el lèxic.

dissabte, 26 de març del 2011

Com aprendre català a la Catalunya Nord?


La web catalanpourtous és un portal adreçat als ciutadans de la Catalunya Nord interessats en aprendre el català i la cultura catalana.


La pàgina web té tres grans blocs: aprendre, practicar i altres. A Aprendre dóna informació per aprendre català de forma presencial als Pirineus Orientals i online, com també mostra diferents eines per l’aprenentatge i la pràctica del català. A Practicar mostra diferents mitjans de comunicació (TV, Ràdio, premsa, música …) i eines online (xat, fòrum) per l’aprenentatge i la pràctica del català. I l’últim bloc d’Altres dóna informació en general de l´ús del català tant a l’escola, als comerços, per viatjar… de la Catalunya Nord. En aquest mateix bloc m’agradaria destacar un apartat anomenat Per als Sudcatalans amb unes reflexions dels Nordcatalans als Sudcatalans.

I per últim us deixo alguns links relacionats amb la cultura i llengua catalana a l’altra banda dels Pirineus: Tractat dels Pirineus, La Bressola, USAP, altres webs de la Catalunya Nord amb versió en català.
Confessions de la situació del català a la Catalunya Nord.


divendres, 25 de març del 2011

Com conèixer gent i practicar la llengua!

Quina millor forma hi ha d'aprendre una llengua com és fer un cafè amb algú, anar a fer un vol o compartir un sopar amb un bona tertúlia?

Només practicant s'aprèn un llengua, i seguint aquesta filosofia, un any més ha començat el programa del Voluntariat Lingüístic al Consorci! Aquest programa  facilita que persones que habitualment parlen català es trobin amb persones que volen practicar-lo i conversin en un ambient real i distès. D’aquesta manera, les persones que es volen llançar a parlar català agafen seguretat i les que el parlen habitualment s’acostumen a no canviar de llengua innecessàriament. A més, des de cada servei es proposen nombroses activitats lúdiques, com són excursions o sortides al teatre, i diversos descomptes en cinemes o espectacles.

A Blanes, aquesta setmana, ja hem començat a veure un cosa tan bonica com és algunes parelles lingüístiques que passejaven juntes o feien un cafè per conèixer-se i practicar la llengua. Així doncs, una cosa tan desinteressada  i tan maca en molts casos s'acaba convertint en una bonica amistat que fa que, tant l'aprenent com el voluntari, acabin aprenent molt un de l'altre i s'acabin enriquint mútuament!

Així doncs...feu promoció del programa del VxL, ja que és promocionar i practicar la llengua però, sobretot, promoure la cohesió social!

Si voleu veure una mica com funciona aquí teniu un vídeo sobre la sèrie "10 cites" sobre el programa del Voluntariat!


I quan els alumnes em demanen si sóc al facebook, què?




Suors fredes? Tartamudejos? Llagrimeta en veure la seva cara de decepció?
Proposta per sortir-se’n i aprofitar-ho al màxim:




Normes d'ús per a la seguretat vital i equilibri mental
  1. És imprescindible tenir un facebook amb un nom secret com ara sexy teacher (el nom me l’he inventat, no em busqueu ni hem demaneu el meu nom secret).
  2. Desfogueu-vos-hi; "Tinc un alumne que és un pesat"
    "No m'agraden Els amics de les arts, són els Back street boys catalans"
    "Hi ha algú que encara no sàpiga que ja no fumo?"
    "Estic en una relació ♥" (Bueno quasi...)
    "Tornillu tornillu tornillu!
    Evidentment, tot i el nom d'incògnit assegureu-vos de tenir-lo ben privat.

  3. A més, feu-vos un perfil de profe formal amb corbata per als alumnes i agregeu-los sense por. D’aquesta manera podeu fer el xafarder i veure’ls en fotos compromeses. Diuen que la informació és la nova arma del segle XXI i no se sap mai… Primer fa una mica d'angúnia parlar d'alumnes com d'amics, però t'hi acostumes (parlem d'adults fora de l'ensenyament reglat!).
I ara què?
Si els teniu agregats al facebook hi podreu mantenir el contacte de manera més eficaç. Ara si algú prova l'excusa de "no vaig veure el correu que vas enviar amb els deures per avui" li pots dir: "cinc minuts després que te l'enviés li vas dir a la Mary que t'agradava la seva foto". I, creieu-me, no es podran resistir-se a fer-li saber a la Mary que està moníssima a la foto.

Avantatges
Evidentment, ja hi ha plataformes per garantir la comunicació entre alumnes i professors, segurament, més adients. Així doncs, quina és l’ avantatge de fer servir també el facebook?
  • L’alumne no s’ha d’adaptar a un nou entorn.
  • S’ajunta la feina amb l’oci. Si tenim poc temps lliure i hem de triar entre oci i estudis segurament guanyarà el primer i entrarem a facebook enlloc de la plataforma de l’escola d’idiomes. I ja els has enganxat!
  • Podem estar segurs que s'hi conectaran a diari o gairebé.
  • Acaben fent feina sense voler.

I sobretot...
Es parla molt de fer servir les noves tecnologies per aprendre llengües, I crec que és una gran eina. Però també crec que les noves tecnologies s’han de veure com un nou tipus de text que s’ha de saber llegir, entendre, elaborar i utilitzar.

Una de les meves classes que ha despertat més expectació hi vam treballar el vocabulari relacionat amb els ordenadors, vam fer servir els ordenadors del centre que prèviament havia configurat en castellà (ensenyava castellà llavors). No va fer falta que tragués l’activitat que havia preparat perquè de manera espontània es van posar a obrir els programes que fan servir normalment per descobrir com es diu en castellà copy, paste, tools, font, floder, account, send, attachment, trash, settings, search etc.

En resum, cal ensenyar-los a fer servir les eines que formen part de la seva vida quotidiana en la llengua que ensenyem, i facebook n’és una. Si som fans del mètode comunicatiu estarem d’acords en què la llengua és una eina al servei de la comunicació. Per tant, no podem oblidar que avui en dia gran part de la comunicació passa a les xarxes socials.

Idees per treballar la comunicació amb facebook:
  • Primer va bé els alumes es canviïn l’idioma del facebook al català.
  • Que agregin els companys de classe i hi afegeixin un missatge a la petició.
  • Qui no sigui del facebook que es modernitzi! (Omplir formularis en català és una bona tasca significativa!).
  • Els pots deixar recordatoris al mur de la feina per fer, saludar-los de tant en tant, felicitar-los pel seu aniversari, convidar-los a esdeveniments, pejar enllaços, etc. Si són estrangers els fa gràcia tenir-hi comentaris en una altra llengua. Ja veureu com aviat comencen a deixar-se comentaris els uns als altres en la llengua de classe.
  • Això va funcionar a la India però no me'n faig responsable a nivell mundial: a vegades els podem enviar tests del tipus “Quin color ets?” “Si fossis una ciutat quina series?” “El teu home ideal és Ricky Martin o Marc Anthony” “Ets una persona romàntica” etc. Els encanta! Fins i tot hi ha una aplicació que els permet elaborar-ne una ells mateixos per als companys.
  • Feu fotos a classe, de les sortides, pengeu-les, comenteu-les!

Atenció
No es tracta de forçar l’eina i acabar fent servir el facebook de maneres surrealistes per tal de dotar-la de qualitats pedagògiques que no té. És una xarxa social i s’ha de fer servir com a tal. Només cal donar-los una empenta perquè la puguin fer servir en una nova llengua i també perquè comencin a socialitzar-s’hi de manera espontània.

PD: Estaria bé negociar comissions billonaries ara que diuen que ho retallen tot! Aquí

Pensem-hi, Byron ja tenia Facebook!


dilluns, 21 de març del 2011

Els recorreguts literaris del català


El Mapa Literari Català (MLC) 2.0 és una aplicació web basada en Google Maps que permet consultar diferents punts de la geografia mundial amb textos de la literatura catalana associats. El projecte va néixer l'any 2006, construït i desenvolupat per l'associació Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català, entitat formada per 40 institucions repartides pel territori lingüístic català.


El mapa ens ofereix la possibilitat de recórrer rutes literàries, tant virtuals com practicables, aquestes darreres gràcies a la possibilitat de descarregar arxius GPS del traçat i d'una Guia imprimible amb els contiguts de l'itinerari. Conté mig miler de fragments d'0bres literàries, acompanyats d'un important contingut multimèdia, amb fotografies, vídeos i locucions dels textos.


Es tracta, sens dubte, d'una aplicació que ens pot ser molt útil a l'hora de treballar diversos textos a l'aula, contextualitzar-los i extreure'n exercicis creatius.

divendres, 18 de març del 2011

Rodamots: rep cada dia un mot

Milers de paraules llisquen davant dels nostres ulls cada dia sense que nosaltres ni ens n'adonem. Ens perdem l'oportunitat de viure-les i assaborir-les. Ara ho podem fer cada dia amb el Rodamots, t'hi pots inscriure i cada dia rebràs al teu correu una paraula sorpresa. Potser serà un nou descobriment o potser serà una paraula que ja coneixes però que mai no te l'has mirada atentament.

Paraules com vesània, batussa, llocada, patuleia, mangarrufa, caganiu...tenen màgia, no trobeu? Rebeu-les i destineu-los temps...

Nyam-nyam, deliciós!

Delicious (anteriorment del.icio.us) és una aplicació web per incorporar les nostres adreces d’interès i organitzar-les i etiquetar-les en diferents paraules clau (tags) que en faciliten i agilitzen la localització. És allò que clàssicament hem fet a l’ordinador de casa tot organitzant els nostres favorits a la barra del navegador. D’aquesta manera, però, no és una consulta local sinó que és a través d’Internet i, per tant, la tenim disponible a qualsevol ordinador amb accés a la xarxa.

Més enllà d’aquesta aspecte, el Delicious permet compartir les nostres adreces amb altres usuaris. La utilitat és evident. Podem seguir i tenir accés als llocs d’interès que guarden especialistes globals en les matèries que més ens interessen professionalment i personalment. A més, cada enllaç té un comptador de popularitat entre els propis usuaris del sistema, amb la qual cosa és un bona manera de filtrar la informació. Així, coneixem qui i quanta gent ha guardat un determinat enllaç, per tant, és un colador que ens organitza el que val la pena i el que no ho val tant en el maremàgnum que és Internet. Per altra banda, l’aplicació permet marcar cada enllaç com a públic o privat, per si en algun cas no ens interessa compartir l’adreça.

Delicious té una interfície senzilla i intuïtiva. És una bona eina, sens dubte, per al treball col·laboratiu i per a l’autoaprenentatge constant. Si voleu olorar-lo, aquí teniu l’enllaç al web.

Us deixo també un parell d’exemples per anar fent boca. El Delicious de l’Enric Serra, professor de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona, i el de l’Albert Escriu, professor d’anglès de l’Institut de Vilablareix.

Índex de materials propis

El blog de Guida Al•lès “Índex de materials propis” és un compendi de pàgines web (tant convencionals com 2.0) dedicades a recursos educatius, adreçats tant a estudiants de secundària, cicles formatius i batxillerat com al professorat.




Hi tenim, agrupats en quatre categories temàtiques, algunes de les quals són:
Competències bàsiques
Canvis socials i educació
Recursos didàctics
Propostes didàctiques
Blocs a l’aula
...


El ventall de recursos que ens ofereix és molt ampli, entre els quals podem esmentar webquest, blocs i wikis.

L'aprenentatge de llengües hi és representat en diversos d'aquests recursos, que us recomano que descobriu!

Guida Al•lès és una formadora de professorat en TIC i educadora en sentit ampli.

dilluns, 14 de març del 2011

EDUPUNK


En la conferència d'Olga Esteve i Joan-Tomàs Pujolà sobre l'aprenentatge formal versus l'informal a les II JAL, vaig sentir un terme que em va cridar molt l'atenció, EDUPUNK. Jim Groom va encunyar aquest mot en el seu bloc el 2008, i des de llavors s'ha emprat per designar un enfocament en l'educació i l'aprenentatge basat en el Do It Yourself (Fes-ho tu mateix) i en la rebel·lia, talment com els grups de música del moviment punk dels 70. 


Professors i especialistes en el tema, com el canadenc Stephen Downes, Diego Leal i Cristobal Cobo Romaní, defensen el nou enfocament de l'edupunk, l'aprenentatge invisible i l'educació expandida.

Edupunk's Not Dead - Live Forever


diumenge, 13 de març del 2011

Bones postures a l'aula d'informàtica

La Viquilletra



Tinc el plaer de presentar-vos la Viquilletra, un projecte que recomano a tots els docents de llengua i literatura catalanes!







La Viquilletra és un espai wiki i una metodologia d’ensenyament-aprenentatge per a l’aula de llengua i literatura catalana que treballa les següents competències:

  • > comunicativa i audiovisual
  • > autonomia i iniciativa personal
  • > digital
  • > artística i cultural
  • > ’aprendre a aprendre



Classes de català al carrer



Volem que el català
es parli al carrer?
Doncs que així sigui!!


Classes de català al carrer,
cada dissabte al matí
durant els mesos de març i abril.






El català no està en crisi!!

Contra la precarietat laboral,
l'opacitat en la gestió pública,
les retallades
i els acomiadaments encoberts
,

sortim a fer les classes de català al carrer
.

A hores d'ara ja deveu haver intuït de qui emana aquesta iniciativa. Exactament, de l'Assemblea de Treballadors del Consorci de Normalització Lingüística.

Així que els dissabtes al matí que no tinguem màster, tenim una cita a la plaça de la Mercè de Barcelona!

Aquí teniu l'enllaç: classes de català al carrer



dissabte, 12 de març del 2011

Web Aprendre i ensenyar amb les TIC

Remenant per la xarxa he trobat la web "Aprendre i ensenyar amb les TIC"
http://blocs.xtec.cat/aetp/sessions/sessio-2/

Una web molt completa amb recursos en línia (diccionaris, cercadors, premsa digital) i aplicacions web 2.0

divendres, 11 de març del 2011

Us presento la meva avatar


A la darrera sessió de classe el Joan Tomàs ens va mostrar, molt ràpidament, l'avatar que ens saludava des del seu bloc de llengua castellana (si no vaig equivocada...) . Va despertar la meva curiositat i aquí en teniu el resultat.

VOKI és un servei online gratuït que ens permet crear el nostre avatar. És senzill i intuïtiu. És una bona eina per utilitzar a l’aula . Si accediu a la seva pàgina podreu donar un cop d’ull a les seves propostes didàctiques.

Aquí en teniu un exemple pràctic: el bloc “Hi havia una vegada” creat per unes estudiants de primer grau de magisteri a la URV. Explica de manera força entenedora com crear un avatar amb instruccions en català i un vídeo tutorial en anglès

Una recomanació: si hi accediu mitjançant el navegador Google Chrome podreu disposar d’un servei de traducció automàtic, que si bé no és perfecte, ajuda molt a aquells qui com jo, tenim un nivell elemental d’anglès.

Seguirem "bloggejant"?,"bloquejant"? o parlant¡



dijous, 10 de març del 2011

Skype i el català: ParlaCatala.org

ParlaCatala.org: aquesta és una associació sense ànim de lucre que facilita l'aprenentatge del català de manera gratuïta mitjançant Internet.
Es tracta d’una eina que ens aproxima a persones que volen aprendre la nostra llengua o practicar i millorar el seu nivell de català, de manera que ens permet fer de professors voluntaris (els únics requisits que calen són parlar i escriure català i tenir accés a una connexió d’Internet de banda ampla), només és necessari que ens hi registrem.
Parlacatala.org permet fer un voluntariat enriquidor amb flexibilitat horària i geogràfica. La metodologia que s'utilitza és molt senzilla i pràctica i es basa en llegir i parlar a través de classes en línia a Internet (utilitzant l'eina Skypecasts de l’Skype) .
ParlaCatala.org ofereix, a més de la possibilitat de practicar i millorar el nivell de català participant a classes en línia de manera gratuïta, altres recursos lingüístics (jocs, diccionaris, guies de conversa, etc).
Aquest projecte és semblant al del voluntariat lingüístic, amb el suport de l’Institut Ramon Llull i de la Xarxa Vives d’Universitats. En aquest cas, però, l’aprenent pot estudiar català des de Catalunya; i també, al ser una plataforma d’Internet, --per tant, oberta al món--, ParlaCatala.org pot aprendre català des de l'estranger. És doncs una eina magnífica per a persones que han emigrat o són fills d'emigrants o tenen l'intenció de venir a viure a Catalunya o simplement volen aprendre la nostra llengua des d'un altre país.

Som-hi!!


L´increïble món de les T.I.C. aplicades a l´aula!!

En aquests moments, estic descobrint coses noves que em resulten molt interessants!

Per a més informació vistiteu: http://www.ub.edu/masteroficial/fpcatala/

divendres, 25 de febrer del 2011

Torne-m-hi!



Ja tornem estar aquí amb els alumnes del Màster de Professorat de Català per a Persones Adultes de la Universitat de Barcelona.
Aquest any són 23 alumnes motivats a aprendre el que les TIC ens aporten a la docència del català amb els nostres alumnes adults.

Comencem entendre en les primeres sessions què és la identidat digital i què és la comunitat global.