dijous, 10 de març del 2011

Skype i el català: ParlaCatala.org

ParlaCatala.org: aquesta és una associació sense ànim de lucre que facilita l'aprenentatge del català de manera gratuïta mitjançant Internet.
Es tracta d’una eina que ens aproxima a persones que volen aprendre la nostra llengua o practicar i millorar el seu nivell de català, de manera que ens permet fer de professors voluntaris (els únics requisits que calen són parlar i escriure català i tenir accés a una connexió d’Internet de banda ampla), només és necessari que ens hi registrem.
Parlacatala.org permet fer un voluntariat enriquidor amb flexibilitat horària i geogràfica. La metodologia que s'utilitza és molt senzilla i pràctica i es basa en llegir i parlar a través de classes en línia a Internet (utilitzant l'eina Skypecasts de l’Skype) .
ParlaCatala.org ofereix, a més de la possibilitat de practicar i millorar el nivell de català participant a classes en línia de manera gratuïta, altres recursos lingüístics (jocs, diccionaris, guies de conversa, etc).
Aquest projecte és semblant al del voluntariat lingüístic, amb el suport de l’Institut Ramon Llull i de la Xarxa Vives d’Universitats. En aquest cas, però, l’aprenent pot estudiar català des de Catalunya; i també, al ser una plataforma d’Internet, --per tant, oberta al món--, ParlaCatala.org pot aprendre català des de l'estranger. És doncs una eina magnífica per a persones que han emigrat o són fills d'emigrants o tenen l'intenció de venir a viure a Catalunya o simplement volen aprendre la nostra llengua des d'un altre país.