dissabte, 26 de març de 2011

Com aprendre català a la Catalunya Nord?


La web catalanpourtous és un portal adreçat als ciutadans de la Catalunya Nord interessats en aprendre el català i la cultura catalana.


La pàgina web té tres grans blocs: aprendre, practicar i altres. A Aprendre dóna informació per aprendre català de forma presencial als Pirineus Orientals i online, com també mostra diferents eines per l’aprenentatge i la pràctica del català. A Practicar mostra diferents mitjans de comunicació (TV, Ràdio, premsa, música …) i eines online (xat, fòrum) per l’aprenentatge i la pràctica del català. I l’últim bloc d’Altres dóna informació en general de l´ús del català tant a l’escola, als comerços, per viatjar… de la Catalunya Nord. En aquest mateix bloc m’agradaria destacar un apartat anomenat Per als Sudcatalans amb unes reflexions dels Nordcatalans als Sudcatalans.

I per últim us deixo alguns links relacionats amb la cultura i llengua catalana a l’altra banda dels Pirineus: Tractat dels Pirineus, La Bressola, USAP, altres webs de la Catalunya Nord amb versió en català.
Confessions de la situació del català a la Catalunya Nord.