divendres, 25 de març del 2011

Com conèixer gent i practicar la llengua!

Quina millor forma hi ha d'aprendre una llengua com és fer un cafè amb algú, anar a fer un vol o compartir un sopar amb un bona tertúlia?

Només practicant s'aprèn un llengua, i seguint aquesta filosofia, un any més ha començat el programa del Voluntariat Lingüístic al Consorci! Aquest programa  facilita que persones que habitualment parlen català es trobin amb persones que volen practicar-lo i conversin en un ambient real i distès. D’aquesta manera, les persones que es volen llançar a parlar català agafen seguretat i les que el parlen habitualment s’acostumen a no canviar de llengua innecessàriament. A més, des de cada servei es proposen nombroses activitats lúdiques, com són excursions o sortides al teatre, i diversos descomptes en cinemes o espectacles.

A Blanes, aquesta setmana, ja hem començat a veure un cosa tan bonica com és algunes parelles lingüístiques que passejaven juntes o feien un cafè per conèixer-se i practicar la llengua. Així doncs, una cosa tan desinteressada  i tan maca en molts casos s'acaba convertint en una bonica amistat que fa que, tant l'aprenent com el voluntari, acabin aprenent molt un de l'altre i s'acabin enriquint mútuament!

Així doncs...feu promoció del programa del VxL, ja que és promocionar i practicar la llengua però, sobretot, promoure la cohesió social!

Si voleu veure una mica com funciona aquí teniu un vídeo sobre la sèrie "10 cites" sobre el programa del Voluntariat!