dimarts, 26 de març del 2013

Ciència-ficció?



Quan teníem 13 anys al pub del poble van posar-hi un ordinador amb connexió a internet. Tots volíem mitja horeta per fer el xafarder o per xerrar pel xat amb amics que vivien lluny. Crec que és un dels dies que més vaig tenir la sensació de que el futur havia arribat.
Avui, després de més o menys 17 anys d'aquell dia hi ha tants aparells tecnològics que penso que si ens ho haguessin explicat aquell dia no ens ho haguéssim cregut. Enviar-nos un whatssap per dir que ja havíem arribat al pub? Ens hagués semblat ciència-ficció! Els de la colla érem veïns, ens trucàvem al timbre de casa i hi anàvem tots plegats. Esperar al següent dissabte per veure aquell noi o noia que ens va dir que potser vindria del poble del costat? Si no truques per vergonya, ara això es resol amb un correu electrònic, missatge de text, whatsapp, missatges en xarxes socials,... Pots aconseguir més informació d'aquella persona que esperes veure el dissabte en menys temps del que triga ell o ella a venir al teu poble!
Jo sempre he sigut força mandrosa i no gaire traçuda a fer anar les eines tecnològiques però, com se sol dir, ens hem de reciclar i ara més que mai, ja que juguen un paper destacat en l'ensenyament. Personalment l'assignatura em serà molt útil per descobrir quines novetats tecnològiques ens faran la docència més pràctica i amena.