diumenge, 1 d’abril del 2012

Aprenem, un blog que potencia l'aprenentatge gratuït de llengües...


Quan aprenem una nova llengua, aprenem més que paraules, la llengua ha crescut i s’ha nodrit amb l’experiència col·lectiva d’un poble al llarg de la seva història; la llengua comunica la representació del món i el punt de vista del poble que l’empra. Parlar en català afavoreix la integració en la societat catalana. (Aprenem)

Aprenem és una iniciativa coordinada per la Sophia Blasco Castell, que proposa tallers gratuïts d'aprenentatge de llengües.
Partint de la idea que Catalunya és una terra d'acollida, aquests tallers els duen a terme agrupacions de persones voluntàries que aprenen la llengua que volen i ensenyen la que saben, tot i que el seu objectiu final és afavorir l'ús social del català al temps que s'aprenen altres llengües.
La metodologia que fan servir està basada en l'aprenentatge de llengües llegint i parlant (un mètode similar a l'EuroComRom), deixant de banda la gramàtica.
Aquests tallers estan oberts a tothom, són gratuïts, no tenen proves de nivell, es duen a terme en espais públics i cedits pels ajuntaments, i compten amb una bona selecció de materials gratuïts per a l'aprenentatge de llengües, que es poden trobar al mateix blog i que estan oberts a tothom.
Aquesta iniciativa fins i tot ha estat presentada a un article de Barnatalent com una molt bona opció per aprendre llengües i cultures del món.

A continuació us enllaço el vídeo sobre la celebració del 5è aniversari d'aquesta iniciativa, el desembre de 2010:

Si us engresqueu a participar-hi us podeu posar en contacte amb la Sophia Blasco Castell a l'adreça de correu següent: aprenem@gmail.com.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Gràcies per aquesta presentació de luxe!
Sophia