dijous, 19 d’abril del 2012

Descobriu en línia!




Si no coneixeu aquest llibre us en recomano la lectura o si més per fullejar-lo, de ben segur que en podreu aprendre un xic més i treure idees: recursos digitals, exemples d'activitats amb  xats, blocs, wikis; recomanacions per aprofitar el verificador ortogràfic, un traductor automàtic o un corpus de textos. Sabeu que són les pràctiques vernacles, el fanfic, el remix?

Cubierta delantera
"A la xarxa, llegim i escrivim igual? Fem servir els mateixos escrits? Connectem amb l'autor i amb els lectors tal com ho fem en els llibres o amb una llibreta i un llapis? Entenem els continguts de la mateixa manera? Aprenem igual?, amb les mateixes tècniques i estratègies?... Podem continuar ensenyant com abans?; segueixen sent útils els mètodes, els exercicis i els recursos en paper? Què ha canviat amb l'arribada d'internet? Com ens hi podem adaptar?...
El professor Daniel Cassany en aquest llibre respon aquestes  i moltes altres preguntes, a partir de la recerca científica, les experiències d'aula i la reflexió multidisciplinària. (...)
En_línia és una guia per aprofitar la xarxa i tot el que conté en el dia a dia, de manera senzill, pràctica i motivadora.

Una eina útil i documentada per fer de la xarxa un aliat de la nostra tasca educativa!"

Quina d'aquestes metàfores us agraden més? Descobriu-hi el significat.
"Nadius i immigrants digitals; el web 2.0, el rusc i les abelles; el vi i les ampolles"...

Alimentem-nos de la lectura en_línia!

Antònia