divendres, 13 d’abril del 2012

Catalanitzar el Windows


L’associació Softcatalà ha creat el Catalanitzador per a Windows 1.0, una aplicació que l’usuari pot descarregar en el seu ordinador de manera gratuïta i senzilla. Mitjançant un procés guiat, obté els canvis de configuració, els paquets de llengua i els correctors ortogràfics necessaris per treballar en català. 

Un cop iniciada la descàrrega del Catalanitzador, el programa fa una anàlisi automàtica i proposa els canvis necessaris. És útil perquè tot i tenir l’ordinador configurat en català pot ser que faltin elements per catalanitzar. 

En aquesta primera versió, el Catalanitzador instal·la els paquets oficials d'idioma publicats per Microsoft per al Windows (XP, Vista i 7), l'Office (2003, 2007 i 2010), el navegador Internet Explorer, el Google Chrome i el Firefox. A més, fa que els programes que depenen del sistema també canviïn al català (és el cas de Gimp, Picasa i Google Earth). Els responsables preveuen que properes versions puguin catalanitzar més programes. 

L’objectiu del Catalanitzador és doble: d’una banda, permetre a l’usuari gaudir del català en el seu ordinador de la forma més senzilla possible (tal com pot fer amb d’altres llengües) i, de l’altra, difondre la presència del català com a llengua de navegació a Internet, un dels problemes més importants que té actualment en l’àmbit de les TIC.