diumenge, 1 d’abril del 2012

Vols escoltar un conte?


Autoria de la foto: Comunicación Cultural


« Els contes populars formen part del folklore. Folklore ve de folk (poble) i lore (coneixement, saber), per tant, podem dir que formen part del coneixement del poble.

A través del conte popular, entre d’altres, s’ha ajudat a conservar i expandir la llengua i les tradicions catalanes generació rere generació, de pares a fills, d’avis a néts, etc.
Si analitzéssim la literatura infantil, ens adonaríem que una bona part procedeix d’aquests contes tradicionals, que després d’una llarga transmissió oral s’han consolidat en l’escriptura.
Actualment, podem trobar una gran varietat de contes tradicionals, però tots formen part de la nostra cultura? És clar que no. Vivim en un món divers on moltes cultures s’entrellacen i molts dels seus coneixements i sabers es transmeten i aprenen.
La rondallística catalana és molt extensa, i tot i que se n’hagi recollit força material, la tasca de recopilació encara no està acabada. Coneixeu els germans Grimm? Van dur a terme una important tasca de recopilació de contes tradicionals alemanys, segur que en coneixeu molts, com per exemple, la Caputxeta Vermella.
Us animeu a esbrinar i a recopilar contes tradicionals de la cultura catalana?”

Aquest fragment no l’he pas escrit jo. 
És la Introducció d’una webQuest titulada M’expliquesun conte?
 
Ara bé, voleu escoltar un conte? Repapeu-vos en una butaca, tanqueu els ulls, però abans, feu una tria:
 
 
 Anna Marquès

2 comentaris:

ABD - ABONDAL ha dit...

He seguit les teves recomanacions, he rescatat temps d'hores de son; m'ha encantat escoltar i sentir aquests contes proposats.

Un bon recurs per rememorar els textos orals. A l'aula amb adults i no tan grans és recomanable engrescar-los a llegir a través de les audicions dels contes, rondalles i llegendes.

Antònia

ABD - ABONDAL ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.