dijous, 9 de maig del 2013

1.0, 2.0...... ALAO



He de dir que les TIC són, per a mi, tot un món per descobrir. Però, d’altra banda és un món familiar perquè l’ordinador s’ha convertit en el meu company de cada dia.

L’altre dia estava buscant informació a la xarxa per a una altra assignatura i em vaig topar amb un webquest per a alumnes de 3er d’ESO en que es treballa la tipologia textual. Tot i no considerar-se com una 2.0, fomenta el treball col·laboratiu i té tots els elements d’una webquest: introducció, tasca, procés avaluació i conclusió. Us en deixo el link:
Crec les web 1.0 són una bona eina per a l’autoaprenentatge de llengües, tot i que és un aprenentatge individual que no reporta el feed-back que permeten les web 2.0. Tal com comenta l’Helena, l’article de Jordi Aldell n’és un exemple aclaridor  de com es poden utilitzar les web 1.0, més concretament les “caceres” en l’aprenentatge de llengües. Us en deixo una mostra 


Pel que fa a les Web 2.0, cal esmentar el concepte de “web social”, és a dir, tothom pot construir-ne una i, a més a més, tothom hi pot participar en la construcció. Els Bloggs, per exemple, són una mena de diaris que, a diferència de les pàgines web estàtiques, són obertes a tothom que hi vulgui aportar alguna cosa. Un altre exemple són les wikis, i crec que tothom coneix la wikipèdia, que és el projecte de wiki col·laboratiu mundial a la web més conegut. Una altra cosa que m’ha sorprès és la quantitat d’informació que existeix i la facilitat amb què es poden construir qualsevol mena webs. Un exemple és la web "Fem una Wiki" de Lourdes Domenech que explica pas a pas com fer-ne una. 
Ens hi atrevim?