dimarts, 23 de març del 2010

Educació expandida


Avui dia, l'educació no es transmet solament ni principalment en espais formals. La nova educació té lloc en qualsevol lloc i en qualsevol moment i no queda relegada a l'àmbit de l'aula. El futur de l'aprenentatge va estretament lligat a la rellevància que avui ha pres l'aprenentatge informal.

L'adquisició de nous coneixements ha canviat considerablement i pren força cada cop més amb internet i les noves tecnologies en general. La web 2.0, a més, ofereix la possibilitat de compartir informació en forma de text, imatges, vídeos, àudios... de manera que els nous coneixments es construeixen interactivament i de manera col·lectiva.
A continuació, podreu veure una proposta, presentada el passat 22 i 28 de març de 2009, en l'edició del Festival Internacional ZEMOS 98, basada en la recerca de noves formes d'educació que incorporin i s'adaptin als nous processos socials i comunicacionals que ha provocat internet.

1 comentari:

Màncush ha dit...

El concepte el trobo interessant, però penso que cal anar amb compte: sense una actitud personal crítica l'educació expandida pot córrer el perill d'aportar només dispersió. És necessari saber triar. Al meu parer, aquest serà el repte prinicpal.