dimecres, 14 d’abril del 2010

LES NOVES TECNOLOGIES (PISSARRES DIGITALS INTERACTIVES) A LES CLASSES DE LLENGUA

No descobrim res de nou si diem que el món de l'educació està vivim una revolució tecnològica. Mica en mica el camp educatiu es va insertan en el món digital i en el món de les noves tecnologies. Aquest és el cas en l'ús de les PDI o més conegudes com les pissarres digitals interactives. Aquesta eina permet realitzar infinitat d'accions que ajuden, de bon tros, al docent i també a l'alumne. Per mitjà de les diferents opcions el professor pot plantejar infinitat d'activitats per treballar un contingut educatiu. A més a més disposa de connexió a Internet i equalsevol moment de la classe, si s'ecau, es pot consultar o utilitzar aquest recurs.

L'ús de les PDI està molt recomanat en tot tipus d'àrees educatives; no nomès l'ensenyament de llengües sinó també en les àrees matemàtiques, tecnològiques, científiques i fins i tot les àrees artístiques.

2 comentaris:

el meu bloc ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
el meu bloc ha dit...

Segons el vídeo, l'ús de les pissarres digitals a l'aula només té un problema: si es penja Internet o no. Jo diria que n'hi ha un altre de més important: la competència digital del professor. Una pissarra digital ha de ser més que la projecció de la pantalla de l'ordinador que ens mostra en gran un text d'un blog, la notícia d'un diari, la possibilitat d'enllaçar amb un vídeo d'internet, etc. Exigeix que el professorat dominem el mitjà, coneguem les possibilitats que ofereix perquè la vegem com alguna cosa més que la possibilitat d'escriure-hi, perquè creem materials realment interactius i no adaptacions audiovisuals dels llibres de text. Tot un repte, però.