dissabte, 25 d’octubre de 2008

Llibres, música, dites i imatges en línia... Només apte per a nadius?

És un honor ser la primera persona a fer una entrada en el nostre fantàstic bloc sobre les TIC.

He estat tafanejant una mica per la xarxa i he trobat algunes cosetes interessants (sobretot per a aquelles persones que tenen la sort de poder disposar d'ordinadors a l'aula).

La primera és www.bibliotheka.org, on pots trobar un munt de llibres en format digital que pots descarregar en format pdf o doc. Pots fer la cerca per temàtiques, per títols o per autors, i la veritat és que hi ha obres molt interessants. La qüestió és: a nosaltres, la majoria immigrants digitals, potser se'ns fa impensable llegir un llibre a la pantalla, però potser, tant que ens queixem que els nens no llegeixen (segur que és veritat?), és la solució ideal per fomentar la lectura... No?

Un altre recurs que he trobat és la web de sawgi, on podem escoltar infinitat de cançons. En teoria també te les pots descarregar, però a mi no em permet aquesta opció. A algú més li passa? He trobat autèntiques "rareses". Pot ser interessant per treballar tot el tema de la música.

També he descobert la wikidites, és a dir, la versió catalana de la wikiquotes, una wiki en què pots penjar frases, dites o citacions que t'agraden. Com que és una wiki, ho podem fer entre tots. Què us semblaria proposar als alumnes de llegir llibres i després penjar-hi les frases que més els han agradat? Fixeu-vos en l'exemple d'El petit príncep... Qui no té una llibreteta on s'apunta alguna frase que li ha canviat la vida? Viatgem cap a la web 2.0!

I, finalment, una idea que m'ha encantat: un projecte que pretén fusionar paraula i imatge, les anomenades frases visuals. La força de les imatges i els textos escollits ens presenten una proposta comunicativa molt original, en què els alumnes poden servir-se d'una imatge impactant amb una frase encara més impactant per comunicar-se. Aquí teniu l'exemple que més m'ha agradat:


Doncs apa, si trobo alguna cosa més ja la penjaré!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs per temes legals Sawgi.com va deixar de fer posible la descarrega de música.
Però prometen novetats importants aviat :)

.:. MiMa .:. ha dit...

Merci :)