dimecres, 17 de desembre del 2008

Splashcast, una opció completa

Potser n’haureu sentit a parlar d’aquesta plataforma que alguns recomanen per a canals de vídeo privats. Jo diria que pot ser molt més que això. La podríem fer servir com a audioblog ja que, a diferència d’altres casos com Snapvine, Splashcast ens dóna la possibilitat de crear estímuls i comentaris en formats d’àudio, de vídeo, de presentació de diapositives o de text; ja siga directament o penjant-hi un arxiu. Els ítems creats podem agrupar-los en shows i aquestos, si volem, en channels. En tots dos casos ens generarà un codi, individual o de canal, que podrem enganxar al nostre blog i oferir així la possibilitat de fer una mica d’expressió oral. Val a dir que la pitjor part se l’emporta el text escrit en línia perquè qualsevol caràcter que no existesca en anglés el transforma en un símbol estrany. Tant se val! Perquè ens obre altres possibilitats molt interessants.

dimarts, 9 de desembre del 2008

5 webs per compartir

Com sabeu el web 2.0 ha revolucionat la xarxa, ja que ens permet compartir. A continuació podeu consultar cinc webs que us seran útils en diferents rols: professor/a, estudiant/a i usuari/a en general.

M'agradaria que em diguessiu què us semblen, si creieu que poden ser útils per treballar amb els alumnes, si heu fet alguna activitat utilitzant-les, etc.


1. Delicious. Per guardar i compartir els continguts d'internet.
2.
Docstoc. Conté documents professionals en diferents àmbits: educació, etc.
3.
Flickr. Per guardar les teves fotografies i buscar-ne d'altres.
4.
Lulu. Permet publicar obres literàries sense haver de passar per editorials.
5.
Mango Languages. Aprenentatge de llengües, fins i tot podeu conversar amb parlants nadius.

dijous, 4 de desembre del 2008

L'utilitat dels podcasts

Ahir al matí estava a casa treballant en el bloc de festes i escoltava RAC1. No sé si l'escolteu o coneixeu "La paraula del dia", apartat signat per Ramon Solsona. Cada dia parlen d'una paraula que, normalment, és molt nostrada o està a punt de perdre's. Ahir parlaven del nostre "oi". No sé a vosaltres, però a mi em costa molt fer entendre que vol dir aquest "oi" i sempre surt, curs rere curs. Bé, doncs en Ramon Solsona en va fer una explicació genial ahir. I, remenenant en els seus podcasts, he trobat joies com l'explicació de "martingala". Un bon recurs per a l'aula.


EL MON A RAC1 La paraula del dia - Oi Dimecres 03-12-08